vrijdag, 5. oktober 2007 - 16:56

Nieuwe wandelroute rond Stelling van Amsterdam

Amsterdam

Er komt een nieuwe, doorgaande wandelroute rond de hele Stelling van Amsterdam. Op vrijdag 5 oktober werd er door de provincie Noord-Holland, de Stichting Wandelplatform-LAW en Recreatie Noord-Holland NV samen een intentieovereenkomst getekend om die nieuwe route tot stand te brengen.

Vanaf april 2009 wordt het dan mogelijk om de 135 kilometer lange route tussen Edam en Muiden te lopen. Tegen die tijd is er een aantal bruggetjes geplaatst en worden verschillende boerenlandpaden openbaar, zodat over grasdijken kan worden gewandeld.

komen ook diverse kleinere routes die starten en eindigen bij een treinstation of bushalte. Daarmee is de Stellingroute ook aantrekkelijk voor wandelaars die slechts een stukje ervan willen afleggen.

De verdedigingslinie de Stelling van Amsterdam heeft grote cultuurhistorische waarde. De Stelling is door UNESCO aangewezen als Werelderfgoed en door de groene ligging is de Stelling extra aantrekkelijk voor wandelaars.

De provincie Noord-Holland wil de recreatieve en toeristische aantrekkelijkheid van de Stelling vergroten. Het aanbieden van goede wandelroutes draagt daaraan bij.
Provincie:
Tag(s):