zaterdag, 13. oktober 2007 - 20:48

Nieuwe woonwijk in Rolde Zuid

Rolde

Afgelopen week heeft het college van B&W van de gemeente Aa en Hunze ingestemd met het plan voor een nieuwbouwwijk in Rolde Zuid. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van dit plan vormt de kwaliteit van de natuur in het gebied. Het plan biedt een gemengde verdeling van de kavels voor sociale woningbouw en de vrije sector, met een diversiteit aan grondgebonden en niet grondgebonden woningbouw.

Maar liefst een derde van de te bouwen woningen wordt gerealiseerd in de sociale sfeer, verspreid over het hele gebied. Er is veel diversiteit in woonvorm en woningtype, waarbij verschillende onderdelen integreren. De samenhang wordt gevormd door de openbare ruimte. Het wordt een ‘gewone woonwijk’, geschikt voor alle soorten mensen met verschillende achtergronden. Met maatwerk aansluitend op de specifieke woonbehoefte van verschillende mensen.

Men woont in de natuur en in het landschap. Het plan is opgedeeld in vier gebieden, wonen op de Esch, wonen in het Bos, wonen aan de Brinken en wonen aan het Park, met ieder een typisch Drentse uitstraling.
Provincie:
Tag(s):