vrijdag, 5. oktober 2007 - 0:30

Nieuwe zeperd voor Ajax

Ajax is opnieuw vernederd in Europa. De Amsterdammers gingen in de Arena na 120 minuten met 3-2 onderuit tegen Dinamo Zagreb. De Kroaten zijn daarmee verzekerd van de volgende ronde.

Dinamo gaf al vroeg in de wedstrijd een waarschuwing door een kopbal van Tadic op de paal. Na 34 minuten was het dan toch raak. Gregory van der Wiel duwde Mandzukic tegen de grond en Modric verzilverde de strafschop.

Na rust ging het al niet veel beter met Ajax. Ze werden in bijna alle persoonlijke duels afgetroefd. Uitgespeelde kansen kregen ze niet en Dinamo was zelfs gevaarlijker.

In de verlenging (het eerste duel eindigde in 0-1 voor Ajax) was Mandzukic met twee doelpunten (94. en 96.) de gevierde man. De goals van Klaas-Jan Huntelaar in de 101ste en 120ste minuut waren slechts voor de statistieken.