woensdag, 28. november 2007 - 11:30

Nigeriaanse drugsdealers aangehouden

Amsterdam

Bij invallen in drie woningen in Amsterdam Zuidoost zijn maandagmorgen 26 november elf verdachten aangehouden in verband met handel in harddrugs. Er werd een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Daarnaast bleek er ook sprake van onderhuur. In dit onderzoek zijn eerder al 30 verdachten aangehouden. Het gaat om elf verdachten waaronder tien van Nigeriaanse afkomst.

De verdachten zijn aangehouden en inmiddels is het aantal opgelopen tot 30 personen. Rechercheurs hebben verschillende groepen opgerold.

De bende, die bij de laatste inval werd aangepakt, bestond uit tien Nigerianen en een man uit Kameroen. Anders dan de eerdere aanhoudingen bleek deze groep niet alleen in cocaïne te handelen, maar ook in heroïne. Er werd circa 7 kilo cocaïne, circa 3 kilo heroïne en circa 1 kilo versnijdingsmiddel (fenacetine) in beslag genomen.

Met deze laatste vangst is dit onderzoek afgerond. Totaal zijn er in binnen en buitenland 41 verdachten gearresteerd en werd circa 35 tot 40 kilo cocaïne en ongeveer 3000 kilo fenacetine, en een kilo MDMA in beslag genomen. De elf verdachten zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):