vrijdag, 7. september 2007 - 15:45

Nijmegen tweede bij verkiezing beste binnenstad van Nederland

Nijmegen

Nijmegen is tweede geworden bij de verkiezing van de beste binnenstad van Nederland 2007. Dat heeft een vakjury van deskundigen uit het bedrijfsleven en de ministeries van Economische Zaken, Justitie en Verkeer & Waterstaat vandaag bekend gemaakt. Eerste in de verkiezing werd Arnhem. Nijmegen deelt de tweede plaats met Eindhoven.

De verkiezing Beste Binnenstad is een initiatief van het Platform Detailhandel Nederland samen met het Platform Binnenstadsmanagement en het Hoofdbureau Detailhandel. Voor de titel Beste Binnenstad waren dit jaar drie steden genomineerd: Eindhoven, Arnhem en Nijmegen. Vorig jaar won Groningen de eerste editie van de verkiezing.

Bij de verkiezing wordt de binnenstad in de volle breedte bekeken, zowel vanuit het gezichtspunt van de consument als vanuit de winkelier. De jury beoordeelt de binnensteden op factoren als bereikbaarheid, veiligheid, verblijfsklimaat, vestigingszaken en samenwerking tussen detailhandel en gemeente.

Nijmegen gooide hoge ogen met initiatieven om de binnenstad bereikbaar te houden. Voorbeelden hiervan zijn de deze week in gebruik genomen P+R Waalsprinter, de gratis bewaakte fietsenstallingen en het real time parkeren. De jury was ook te spreken over het organiserend vermogen in de Nijmeegse binnenstad.
Provincie:
Tag(s):