woensdag, 12. september 2007 - 14:52

Nijntje boekenbon ter ere van Dick Bruna

Utrecht

Dick Bruna ontving woensdag uit handen van 20 kinderen van verschillende nationaliteiten het eerste exemplaar van de nijntjeBoekenbon. Deze kinderen stonden symbool voor de verschillende landen waar de boeken van nijntje zijn verschenen. Deze feestelijke overhandiging vond plaats in het Dick Brunahuis te Utrecht.

Dick Bruna, die onlangs 80 geworden is, is werelwijd bekend geworden door de boeken van nijntje. De boeken van nijntje, in het buitenland beter bekend als Miffy, zijn in meer dan 50 landen verschenen.

Om het uitbrengen van de Nijntje Boekenbon extra glans te geven worden er door Nederlandse Boekenbon 73.000 ansichtkaarten van nijntje verspreid over alle boekhandels in Nederland, bestemd voor kinderen. Tussen deze ansichtkaarten zitten 2000 speciale ansichtkaarten. Op deze ansichtkaarten kunnen kinderen aangeven wie ze een nijntjeBoekenbon cadeau willen doen met daarbij de reden waarom diegene dat cadeau verdient. De Boekenbon BV zorgt ervoor dat de gelukkigen de nijntjeBoekenbon toegestuurd krijgen.

De nijntjeBoekenbon is vanaf woensdag te koop bij de boekhandel. De al bestaande boekenbon van 10 Euro met de beeltenis van een jonge Remco Campert blijft in de handel.
Provincie:
Tag(s):