vrijdag, 10. augustus 2007 - 15:31

Nijpels krijgt 17 sollicitatie brieven voor burgemeesterspost Leeuwarden

Leeuwarden

Voor de vacature van burgemeester in Leeuwarden kreeg Commissaris van de Koningin Nijpels 17 sollicitatiebrieven. Eén brief is afkomstig van een vrouwelijke sollicitant, 16 brieven zijn van mannen.

Over de politieke achtergronden van de kandidaten is het volgende bekend: zes kandidaten zijn lid van het CDA, zes van de PvdA, drie van de VVD en van twee kandidaten is de politieke achtergrond niet bekend.

Onder de sollicitanten bevinden zich zeven (oud)burgemeesters en twee (oud)wethouders. De andere acht sollicitanten hebben een andere bestuurlijke, ambtelijke en/of maatschappelijke achtergrond.

Veertien kandidaat-burgemeesters zijn tussen de 50 en 60 jaar oud, twee kandidaten zijn tussen de 40 en 50 jaar en één is tussen de 30 en 40 jaar oud.

De Commissaris van de Koningin maakt binnenkort een selectie uit de kandidaten en legt die voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeente Leeuwarden. Met elk van deze kandidaten voert de vertrouwenscommissie een gesprek. De vertrouwenscommissie brengt vervolgens verslag uit aan de gemeenteraad en beveelt twee kandidaten aan. De raad vergadert daar achter gesloten deuren over en maakt daarna de nummer een van de aanbevelingslijst openbaar. Mede aan de hand van deze aanbeveling volgt daarna de benoeming van de nieuwe burgemeester door de Kroon.
Provincie:
Tag(s):