dinsdag, 1. mei 2007 - 16:53

Nissan QASHQAI 2.0 4WD trekauto van het jaar

De Nissan QASHQAI 2.0 4WD heeft bij de ANWB ‘Trekauto van het Jaar’-verkiezing 2007 de middenklasse laten zien hoe het hoort. Hij trok vol overtuiging de caravans door alle beproevingen heen. De vierwielaandrijving, de krachtige 2-liter benzinemotor, de stabiele wegligging en het uitmuntende comfort van Nissan’s crossover hebben het testteam van de ANWB overtuigd.

Klassenwinnaar bij de Trekauto van het Jaar-verkiezing word je niet zomaar! Voordat een auto met deze titel naar huis mag, moet hij eerst door een aantal zware tests heen. Voor de QASHQAI waren deze tests een peulenschil. Moeiteloos trok hij de caravan bij de ‘lane change’-manoeuvre, die uit een scherpe bochtencombinatie bestaat. En door de vierwielaandrijving en de krachtige 2-liter benzinemotor bleek de 12-procent helling ook geen enkel probleem. Niet zo vreemd dat de ANWB de QASHQAI een maximale score toebedeelde op het prestatievlak!

Maar niet alleen kracht speelt mee bij de test. Ook het comfort en de bruikbaarheid zijn van groot belang. Zo wordt uitvoerig bekeken of verschillende typen spiegels zijn te monteren en of de kogelhoogte niet teveel afwijkt bij zware belading. Ook hier heeft de QASHQAI de concurrentie laten zien hoe het hoort, want op het gebied van comfort verpletterde hij de concurrentie door als enige een maximale score te behalen.
Categorie:
Tag(s):