vrijdag, 6. juli 2007 - 12:52

NK Wakeboard 2007 op 21 juli 2007 in Best

Best

Op 21 juli 2007 zal het NK Wakeboarden aan de kabel plaatsvinden in het Brabantse Best. Het belooft ook dit jaar weer een groot succes te worden. Wereldkampioenen bij de junioren Mike Ketellapper en Maxine Sapulette zullen hun nationale titels gaan verdedigen. Ook zal regerend nationaal kampioen in de koningsklasse Open Men, Marcel Doorgeest, er alles aan doen zijn titel te prolongeren.

Wakeboarden is een discipline die valt onder de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond. Wakeboarden kent twee onderdelen, achter de kabel en achter de boot. De populariteit van de sport stijgt de laatste jaren enorm. De Nederlandse riders presteren zeer goed op de internationale titelwedstrijden en er is veel opkomend talent.

Het NK zal dit jaar plaatsvinden op de kabelbaan van Aqua Best in de buurt van Eindhoven, de langst draaiende baan in Nederland. Het principe van een kabelbaan is vergelijkbaar met dat van een skilift die ronddraait. Er kunnen meestal zo’n 8 skiërs tegelijk waterskien of wakeboarden.

Wakeboarden is een dynamische sport om te zien. De wedstrijddeelnemers starten in diverse leeftijdscategorieën en maken de meest waanzinnige sprongen en salto’s, ook wel inverts genoemd. Het NK Wakeboarden aan de kabel op zaterdag 21 juli 2007 is vrij toegankelijk. Als u wilt komen kijken, dan wordt u aangeraden vroeg te komen, vanwege het Extrema dance event dat op dezelfde locatie plaatsvindt die dag.

Het NK Wakeboarden achter de boot is op 4 en 5 augustus op de Bosbaan te Amsterdam. Dit evenement is eveneens vrij toegankelijk.
Categorie:
Tag(s):