vrijdag, 4. mei 2007 - 14:39

Nog één verdachte vast voor treinbrand Delft-Zuid

Delft

Van de vier verdachten die woensdagavond 2 mei 2007 zijn aangehouden op verdenking van brandstichting in een passagierstrein bij Delft-Zuid, blijft nog één verdachte in verzekering, een 18-jarige Delftenaar. De overige drie zijn in vrijheid gesteld. Dit heeft het KLPD vrijdag bekendgemaakt.

De brand ontstond woensdagavond om 21.48 uur in een passagierstrein onderweg van Den Haag CS naar Rotterdam CS. Een treinstel brandde compleet uit. Alle passagiers konden veilig naar buiten komen; de machinist werd met ademhalingsproblemen voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Kort daarop werden op station Delft vier jongens aangehouden, twee van 17 jaar en twee van 18 jaar uit Delft. Zij voldeden aan signalementen die reizigers in de trein hadden gegeven.

De Spoorwegpolitie en Politie Haaglanden verrichten technisch onderzoek aan de trein. Ook worden er getuigen gehoord. De politie wil zoveel mogelijk te weten komen over de omstandigheden waaronder de brand is ontstaan. Mensen die in de trein hebben gezeten en mogelijk relevante informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van de Spoorwegpolitie in Den Haag: 070 – 344 96 10 of 0900 – 8844.
Provincie:
Tag(s):