woensdag, 8. augustus 2007 - 11:25

Nog niet eerder zoveel Amerikanen in ons land

Amsterdam

In 2006 hebben ruim 1,3 miljoen toeristen uit Noord- en Zuid-Amerika in Nederlandse logiesaccommodaties overnacht. Dit is het hoogste aantal ooit. Na het dieptepunt in 2003 stijgt het aantal Amerikaanse toeristen weer sinds enkele jaren. Inmiddels is het weer boven het peil van voor de gebeurtenissen van 11 september 2001. Dit blijkt uit de woensdag door het CBS gepubliceerde cijfers.

Vooral meer hotelovernachtingen
Ook het aantal overnachtingen dat de Amerikaanse toeristen doorbrachten in Nederland, is toegenomen: van 2,1 miljoen overnachtingen in 2005 tot bijna 2,4 miljoen in 2006. Dat komt overeen met een toename van ruim 10 procent.

Deze stijging wordt vooral veroorzaakt door een toename van het aantal overnachtingen in hotels. Daarbij kenden de nul- en viersterrenhotels in 2006 de sterkste stijging. Deze sterklassen laten, samen met sterklasse vijf, al sinds 2003 een sterke groei zien. Hieruit blijkt dat vooral hotels in de hogere prijsklassen en de budgethotels van Nederland in toenemende mate in trek zijn bij de Amerikanen.

Steden sterk in trek bij Amerikanen
De populairste bestemming voor in Nederland verblijvende Amerikanen is de provincie Noord-Holland met daarbinnen in het bijzonder de stad Amsterdam. In 2006 verbleef ruim driekwart van de Amerikaanse bezoekers in Noord-Holland. Ruim twee derde overnachtte in een of meerdere van de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag of Maastricht.
Provincie:
Tag(s):