woensdag, 2. mei 2007 - 16:23

Nog zeker drie 'steen-gooi-incidenten' in omgeving

Het rechercheteam van Politie Brabant Zuid-Oost, dat zich bezig houdt met het onderzoek naar de stenengooiers, heeft gekeken of er overeenkomsten zijn in verband met drie incidenten die op 25 maart van dit jaar hebben plaatsgevonden in de omgeving van Breugel, Nuenen en Stiphout.

Gezien de tijdstippen, locaties en de manier waarop het een en ander is gebeurd, ziet het team raakvlakken en worden deze zaken betrokken bij het onderzoek. Met de drie slachtoffers is inmiddels contact opgenomen door het team.

Op 26 maart reden een 27-jarige man en vrouw uit Helmond rond 23.25 uur over de Gerwensweg. De man zat als bijrijder in de auto. Op het moment dat hun auto een tegenligger passeerde, hoorden zij een klap. Even later bleek een steen in hun auto terecht te zijn gekomen. De vrouw kreeg glassplinters in haar oog en de man liep een schaafwond op. Beiden werden door ambulancepersoneel behandeld.

Een 32-jarige automobiliste uit Nuenen hoorde op 25 maart rond 23.20 uur op de Lieshoutseweg in Nuenen een knal waarna bleek dat haar voorruit was beschadigd. Ook deze mevrouw geeft aan dat ze een tegenligger passeerde op het moment van de knal.

Een 47-jarige automobiliste uit Breda contact reed op 25 maart rond 23.30 uur op de Lieshoutseweg in Breugel toen ze een knal hoorde. De volgende dag ontdekte ze behoorlijke schade aan haar auto. Ook op 25 maart blijkt nu sprake te zijn van een reeks incidenten binnen een bepaald tijdsbestek en geografisch gebied.

Politie Brabant Zuid-Oost is zeer tevreden over het aantal reacties (inmiddels 80) dat is binnengekomen naar aanleiding van de aandacht voor de stenengooiers in de media, in Opsporing Verzocht en in het extra politiebericht van Bureau Brabant. De gouden tip zit er echter nog niet bij.
Provincie:
Tag(s):