woensdag, 19. september 2007 - 21:30

Nominaties ‘Hét Drents Compliment’ bekend

Assen

Een onafhankelijke jury heeft uit alle 120 inzendingen voor Hét Drents Compliment’ vijf projecten gekozen, die daarmee genomineerd zijn voor de Drentse Vrijwilligersprijs 2007. Eén van deze projecten krijgt op de feestelijke uitreiking op 14 november in De Smelt, de prijs van € 5.000 uit handen van gedeputeerde Anneke Haarsma. In de komende periode zal de jury de genomineerde projecten bezoeken.

De genomineerde projecten zijn: Rudie Zwols Fonds ondersteuning en financiële hulp aan kansarme kinderen tot 18 jaar in de gemeente Coevorden. Sivo: jaarlijkse organisatie van een internationaal dansfestival. Marokaanse vereniging Meppel: organisatie van activiteiten tot integratie van de marokaanse gemeenschap. Vereniging Speeltuinoverleg Midden Drenthe: ondersteuning van alle buurtverenigingen en stichtingen die een speeltuin hebben in de gemeente Midden Drenthe in het beheer, opbouw en behoud van de speeltuin. St. Dorpscentrum “De Heidehoek� te Vledderveen: instandhouden van een multifunctioneel dorpshuis in Vledderveen.

De jury koos deze vijf genomineerden vanmiddag uit ruim 120 aanmeldingen. De jury bestaat uit: mw. E.H. Udding-Blok, wethouder gemeente Aa en Hunze, dhr. F. Boermans, voorzitter Kvk Drenthe, dhr. P. Zwerus, programmamaker RTV Drenthe, dhr. L. Otten, winnaar Vrijwilligersprijs 2003 en mw. R. Kroeze, jongerenraad Drenthe
Provincie:
Tag(s):