vrijdag, 20. juli 2007 - 14:39

Noodweer treft ook Vierdaagselopers

Nijmegen

Het noodweer met hevige buien, onweer en windstoten dat sinds vanmorgen in het zuiden bij Limburg ons land binnentrok heeft in de loop van de middag ook de Nijmeegse Vierdaagselopers getroffen op hun laatste wandeldag. Het Rode Kruis heet tientallen lopers met onderkoelingsverschijnselen voorzien van thermofolie en dekens.

Volgens het KNMI trekt er een actieve storing met een snelheid van rond de 50 km per uur van zuid naar noord over ons land. Er vallen zware buien met onweer en lokaal is veel neerslag mogelijk. Zware windstoten en hagel worden daarbij niet uitgesloten.

Rond 14.00 uur had het noodweer de lijn Alkmaar - Nijmegen. bereikt. Met name in het oostelijke deel van het land heeft men te maken met veel blikseminslagen.

De wind die eerst oostelijk van richting is zal in de middag variabel worden. In het oosten kan het nog wel 24° worden, maar aan zee zal het wel met een graad of 18 tot 20 gebeurd zijn. Vanavond en vannacht verlaten de buien via het noorden ons land en wordt het overal droog. De temperatuur daalt naar 13 tot 15°.
Provincie:
Tag(s):