maandag, 17. september 2007 - 20:46

Noord-Holland Noord heeft weer water

Alkmaar

Inwoners van Noord-Holland Noord, de hele regio WestFriesland, Alkmaar en omgeving hebben sinds 23.15 uur weer water. Dat zegt een woordvoerder van het Regionaal coördinatiecentrum (RCC).

Maandagavond om 20.15 uur hadden grote delen van Noord-Holland Noord een verminderde druk of helemaal geen water meer. De oorzaak lag in een breuk in de hoofdtransportleiding van het distributiepompstation aan het Leekerpad in Hoorn.

PWN heeft de leiding inmiddels ontkoppeld en is begonnen met de herstelwerkzaamheden. Het gaat om een grote transportleiding van 80 centimeter dikte. Hoe de leiding het heeft kunnen begeven zal uit onderzoek moeten blijken. Een woordvoerster van PWN laat in een reactie weten dat de kans aanwezig is dat mensen bruin water uit de kraan kunnen krijgen. De eerste metingen geven aan dat een kookadvies vooralsnog niet wordt afgegeven.

Daarnaast kan de brandweer eveneens opgelucht ademhalen nu er weer druk op de brandkranen staat mocht zich een calamiteit voordoen waar weinig open water voorhanden is.

De internetsite van de PWN, met daarin actuele storingen, was sinds de storing overbelast. Ook het telefoonnummer voor storingen van het waterbedrijf was slecht bereikbaar door overbelasting.
Provincie:
Tag(s):