zondag, 25. november 2007 - 21:29

Noordelijke toprenners strijden om de "Dick Heuvelman Trofee"

Zuidlaren

Jos Harms, Adriaan Helmantel en Folkert de Haan zijn drie in het oogspringende namen in het rennersveld van de amateur-renners die tijdens de Noordelijke wielerdriedaagse aan de start verschijnen. In diverse duels, waaronder de koppelkoers, afvalrace en scratch strijden zij van 14 t/m 16 december in de Prins Bernhard Hoeve in Zuidlaren.

Vrijdag en zaterdag bijten zij om 19.00 uur het spits van de wedstrijdavond af. Zondag verschijnen zijn om 12.00 uur aan de start. De Noordelijke driedaagse maakt onderdeel uit van de Dagblad van het Noorden Zesdaagse die van 11 t/m 16 december wordt verreden.

Enthousiast waren de eerste reacties van de renners te noemen op de vraag om tijdens de Noordelijke driedaagse op de indoorbaan om de eerste Dick Heuvelman Trofee te strijden. Voor de meeste renners een ervaring die zij nog niet eerder hebben opgedaan en hiermee dus een extra dimensie aan hun wielercarrière geven. De gretigheid waarmee de jongens aan de start zullen verschijnen levert ongetwijfeld een spannende driedaagse op. De ontknoping van de wedstrijd is op zondag.

Iedere wedstrijddag wordt geopend met een spectaculaire koppelkoers over 25 minuten en 10 ronden. De eerste dag komt daar een koppeltijdrit over 3 ronden bij. De tweede dag staat tevens twee keer een afvalling op het programma. De finaledag wordt naast de koppelkoers ook een scratch verreden.

De organisatie is meer dan tevreden over de reactie van de koppels. Maar liefst 11 koppels nemen deel aan de wedstrijden.

1. Jeroen Lute – Sander Lormans (Ruiter)
2. Ruud Fransen – Hidde van Nuil
3. Jos Harms – Kevin Sluimer (Piels)
4. Folkert de Haan – Adriaan Helmantel
5. Melvin Boskamp – Sipke Zijlstra (Piels)
6. Bjorn Beenes – Michiel Bults (Robinson techniek)
7. Johan Procee – Glen Clermont (NWVG)
8. Frank Luitens – Bas de Lange (NWVG)
9. Niels de Blau – Martijn Verschoor (Meteoor Roden)
10. Gerard van Dijk – Tom Emmelkamp (Kannibaal)
11. John Kerstholt – Adrie Lindeman (WSV Emmen)
Provincie:
Tag(s):