donderdag, 10. mei 2007 - 18:08

Noorderlicht Fototentoonstelling ‘Land van Belofte’ in Oldenburg

Op zaterdag 12 mei a.s. opent cultuurwethouder Jaap Dijkstra samen met burgemeester Gerd Schwandner van Oldenburg de Noorderlicht Fototentoonstelling Land van Belofte in Oldenburg. De tentoonstelling over de stad Groningen en de Groningers is tot 24 juni 2007 in het Stadtmuseum Oldenburg te zien.

Land van Belofte maakt een reis langs de zustersteden van Groningen. De tentoonstelling was al eerder te zien in de zustersteden Odense in Denemarken en het Oostenrijkse Graz.

Land van Belofte is een tentoonstelling over Groningen en zijn inwoners. In de tentoonstelling, die in 2001 tot stand kwam, geven vijf internationaal vermaarde fotografen een alternatief beeld van de stad Groningen. Land van Belofte is een aantal keren in onze stad te zien geweest, onder meer tijdens de fotomanifestatie Noorderlicht in 2003.

Omdat de tentoonstelling een bijzonder beeld van de stad geeft ontstond in 2005 het idee om Land van Belofte een tournee te laten maken langs de zustersteden van Groningen. De tentoonstelling was al eerder te zien in Odense (Denemarken) en Graz (Oostenrijk). Na Oldenburg zijn er plannen voor Newcastle (Engeland), Tallinn (Estland) en mogelijk zelfs Tianjin (China).

De fotografen van ‘Land van Belofte’ Antoine d’Agata, energiek stadsfotograaf en een van de grote vernieuwers in de Franse documentaire fotografie, lid van Magnum; John Davies, landschapsfotograaf en dé chroniqueur van het hedendaagse Europese stadsgezicht; Ken Schles, de maker van Invisible City, hét portret van New York en een van de invloedrijkste fotopublicaties van de afgelopen decennia; Anders Petersen, “gepassioneerd fotograaf van weerbarstig dagelijks leven� (NRC Handelsblad) en in 2003 op het fotofestival Arles onderscheiden met de prestigieuze Prix de Photographe; Adrienne van Eekelen, bekend door haar sfeervolle fotoreeksen van mensen en locaties.
Provincie:
Tag(s):