zaterdag, 23. juni 2007 - 21:26

Nostalgische Toerbus nu ook in Zuidwest-Drenthe

Zuidwolde

Het OV-bureau Groningen-Drenthe heeft besloten om de Toerbus, behalve in Zuidoost-Drenthe, ook in Zuidwest-Drenthe en Midden Drenthe te laten rijden. Door middel van deze Toerbus (voorheen de Bosbus) beleven toeristen in Drenthe een gezellige en gemakkelijke dag uit. Met de nostalgische bus kunnen vakantiegangers vanaf hun verblijfaccommodatie naar attracties en bezienswaardigheden reizen.

In de gemeente De Wolden rijdt de bus iedere dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag in de maanden juli en augustus 2007. De volledige dienstregeling is te vinden op www.dewolden.nl en www.toerbus.nl.

De routes in de gemeente De Wolden gaan richting verschillende toeristische trekpleisters: het bezoekerscentrum Ruinen, vakantiepark Westerbergen in Echten en het Attractiepark Slagharen in Slagharen. Daarnaast rijdt de bus ook naar het centrum van Hoogeveen, Meppel en Havelte.

Sinds 2004 rijdt de speciale toeristenbus in de zomer en tijdens korte vakanties in delen van Drenthe. Door het grote aantal instappers en de deelname van vele ondernemers in de toeristenbranche, heeft het OV-bureau Groningen-Drenthe besloten om in 2007 de formule verder uit te breiden. Ruim vijfduizend toeristen zijn in 2006 ingestapt, is 2,5 keer zoveel als in 2005 en maar liefst vier keer zoveel als in 2004.
Provincie:
Tag(s):