zaterdag, 1. december 2007 - 22:17

NS realiseert extra parkeerplaatsen bij station Coevorden

Coevorden

De Nederlandse Spoorwegen realiseren 36 extra parkeerplaatsen bij station Coevorden. De parkeercapaciteit bij het station wordt daardoor bijna verdubbeld. De extra plaatsen zijn nodig omdat er nu een tekort is. Het college van b&w heeft ingestemd met de uitbreiding.

De NS realiseert de extra parkeerplaatsen op het huidige stationsplein waar nu het busstation is gesitueerd. De omvang van het busstation wordt hierdoor bijna gehalveerd. Busmaatschappij Connexxion heeft na overleg met NS ingestemd met de realisatie van de parkeerplaatsen op het busstation. Ook het OV Bureau Groningen Drenthe heeft ingestemd met het plan.

Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling op de lijn Zwolle-Emmen is het aantal reizigers vanaf station Coevorden flink toegenomen. Uit onderzoek van de NS blijkt dat vooral het efficiënt regelen van voor- en natransport een positief effect heeft op het aantal treinreizigers. Ook door de drukte op de autosnelweg vanuit Meppel naar Zwolle kiezen meer mensen voor de trein. Door meer parkeerplaatsen te realiseren verwacht de NS beter aan de vraag te kunnen voldoen.

De taxistandplaatsen op het busstation worden verplaatst naar de Kiss en Ridestrook ter hoogte van de fietsenstalling. Ook het speciale bus- en taxivervoer in het kader van de WVG en het CVV wordt verplaatst naar de Kiss en Ridestrook.

De NS wil komend voorjaar beginnen met start van de werkzaamheden. De grond van het voorplein op het busstation is in bezit van de NS zelf.
Provincie:
Tag(s):