dinsdag, 21. augustus 2007 - 21:08

Nu ook luisteren naar Coevorden.nl

Coevorden

De websites van de gemeente Coevorden hebben per 1 september een voorleesfunctie. Hiermee bedient de gemeente mensen voor wie het lezen van een website lastig kan zijn. De voorleesfunctie kan elke willekeurige webpagina, pdf-document en worddocument voorlezen.

Alle websites van de gemeente ondersteunen de mogelijkheid: Coevorden.nl, Buitengewoonplatteland.nl, Coevordenbeweegt.nl en Burgemeestercoevorden.nl. Software van ‘Readspeaker’ wordt gekoppeld aan de website, waardoor de functie tot voorlezen mogelijk wordt. Ook Engelse en Duitse teksten zijn geen enkel probleem voor de software.

Op elke pagina wordt de optie ‘lees pagina voor’ geplaatst. Door dat te kiezen start het voorlezen start. Naast voorlezen is het ook mogelijk om de letter van de site te vergroten of de teksten in een andere kleur te bekijken. De voorleesfunctie zal eerst voor een periode van anderhalf jaar beschikbaar zijn. Hierna wordt besloten of het wordt voortgezet.

Het doel van de functie is de websites toegankelijker te maken voor mensen die moeite hebben met het lezen van websites. Met deze voorleesfunctie wordt ook tegemoet gekomen aan de wens van het Gehandicaptenplatform om de websites nog toegankelijker te maken. Groepen voor wie lezen van websites lastig is, zijn mensen met dyslexie of een visuele handicap, laaggeletterden, mensen voor wie Nederlands de tweede taal is, senioren met zichtproblemen en verstandelijk gehandicapten. Dit betreft ongeveer 15% van de bevolking.
Provincie:
Tag(s):