dinsdag, 19. juni 2007 - 17:02

NuvaRing(R) anticonceptiering goedgekeurd voor EU

Oss

Dinsdag heeft Organon bekendgemaakt dat NuvaRing(R), de eens per maand in te brengen anticonceptiering, in 14 lidstaten van de Europese Unie is goedgekeurd. NuvaRing is ontwikkeld om het gebruiksgemak van anticonceptie te vergroten. Het is een flexibele ring die door de vrouw zelf in de vagina wordt ingebracht en daar 21 dagen blijft zitten. De anticonceptiemethode combineert bescherming tegen zwangerschap met een lage incidentie van bijwerkingen. In vergelijking met de pil hoeft NuvaRing maar één keer per maand te worden ingebracht en verlaagt de ring de blootstelling van de vrouw aan oestrogeen.

'We zijn zeer verheugd dat we de beschikbaarheid van NuvaRing in Europa kunnen uitbreiden', aldus Emile van Dongen, executive vice president Global Sales van Organon. 'Het gebruik van NuvaRing neemt toe in alle Europese landen waar het al beschikbaar is, en in de VS nog meer. Er bouwt zich momentum op rond deze anticonceptiemethode, die
inmiddels door meer dan 1,5 miljoen vrouwen wordt gebruikt.'

Momenteel wordt NuvaRing wereldwijd door meer dan 1,5 miljoen vrouwen gebruikt en op alle belangrijke markten neemt het gebruik ervan nog steeds toe met tenminste 25 procent. Volgens de laatste cijfers is de verkoop op de Amerikaanse markt zelfs met 42 procent gestegen.
Categorie:
Tag(s):