donderdag, 23. augustus 2007 - 15:43

NWG neem De Ster over

Verhalen deden de ronde dat het succesvolle weekblad De Ster zou worden overgenomen de NWG (Nederlandse Weekbladen Groep). De geruchten waren er, maar daar bleef het aanvankelijk ook bij. Echter achter de schermen vond er inderdaad overleg plaats tussen beide partijen.

De geruchten werden werkelijkheid en tijdens een persconferentie in het Applepark hotel te Maastricht werd bekend gemaakt dat de aandelen van uitgeverij De Ster Maastricht B.V. op 27 augustus 2007 overgenomen worden door de NWG.

De NWG zal zijn titels in Maastricht en het Heuvelland (Maaspost, Heuvelland Aktueel en Zondagsnieuws) en de Ster samenvoegen.

Vanuit een kantoor in Maastricht zullen na de integratie van de Ster vier gratis kranten, drie maal per week uitgebracht worden in het gebied Maastricht-Heuvelland.

Het kantoor in Berg en Terblijt wordt gesloten. De nieuwe vestiging is het kantoor aan de Rondostraat, waar nu nog de Ster zit.

Vanuit Maastricht zullen straks 14 mensen werkzaam zijn voor de NWG. Wellicht dat dit aantal licht zal groeien.

De vier kranten in deze regio hebben wekelijks een gezamenlijke oplage van bijna 300.000 exemplaren.

De drie jaar oude Ster heeft een oplage van 77.000. De Maaspost en Heuvelland Aktueel een oplage van 100.000. Het Zondagsnieuws Maastricht-Mergelland heeft ook een oplage van 100.000.
Provincie:
Tag(s):