donderdag, 30. augustus 2007 - 10:25

'nYe Klap' zeker tot eind september gestremd voor scheepvaart

Bedum

De schade aan de ‘nYe Klap’, de brug over het Boterdiep aan de zuidkant van Bedum, is zodanig dat hij in elk geval tot eind september gestremd blijft voor de scheepvaart De brug werd op donderdag 23 augustus beschadigd door een omhoog staande kraan op een vrachtauto. Een inspectie door deskundigen heeft een flink aantal beschadigingen aan het licht gebracht.

De kosten van herstel worden voorlopig begroot op ongeveer 44.000 Euro. De chauffeur van de vrachtwagen, die overigens ongedeerd bleef, is all risk verzekerd.

De ‘balans’ van de brug – het bovenwerk – blijkt alleen lakschade te hebben opgelopen. Een hangstang aan de noordzijde van de brug is zodanig ontzet dat vervanging noodzakelijk is. Een waarschuwingslicht moet geheel worden vervangen. Verder moeten een leuning, een slagboom en een slagboomkast worden vernieuwd.

Herstel van de schade vergt 4 tot 5 weken. In deze periode kan de brug niet worden bediend. De brug blijft daardoor tot het einde van het vaarseizoen, dat op 1 oktober afloopt, voor het scheepvaartverkeer gestremd . De brug zal naar verwachting op 24, 25 en 26 september ook gestremd moeten worden voor het wegverkeer. Een stremming voor het wegverkeer in de daaropvolgende week wordt ook niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):