woensdag, 30. mei 2007 - 9:17

Officiële opening jongerenrestaurant Lunchroom 180º

Apeldoorn

Op donderdag 31 mei opent wethouder Wegman jongerenrestaurant ‘Lunchroom 180º’.Dit restaurant is gevestigd in het Activerium en is een bedrijfsrestaurant voor de ongeveer 500 medewerkers van Het Portaal en het Activerium. In het restaurant werken werkloze jongeren zonder startkwalificatie. Zij worden begeleid en krijgen de gelegenheid om verder te groeien naar werk en/of opleiding.

De gemeente Apeldoorn zet zich actief in voor jongeren zonder opleiding en/of baan. Sinds kort kunnen deze jongeren zich bij het jongerenloket melden. De medewerkers van het loket begeleiden hen dan naar werk en/of een baan. Het jongerenrestaurant ‘Lunchroom 180º’ is één van de trajecten om de jongeren te reïntegreren. Na een half jaar wordt samen met de jongeren gekeken hoe zij hun toekomst verder vorm kunnen geven. Hierdoor ontstaan er telkens nieuwe werkplekken in het restaurant voor andere jongeren zonder startkwalificatie. Op dit moment zijn zeven jongeren aan het werk in het jongerenrestaurant.

In het Activerium werken het CWI, UWV en de gemeente Apeldoorn vanuit één locatie samen om mensen nog beter aan het werk te helpen. Het Portaal is een bedrijfsverzamelgebouw waar naast de gemeente Apeldoorn acht aanbieders op het gebied van zorg, wonen en welzijn hun producten aanbieden.
Provincie:
Tag(s):