dinsdag, 25. september 2007 - 8:46

Olielozing Sint Philipsland

Sint Philipsland

Maandag zijn op de Krabbenkreekweg en de Hollaereweg tussen Sint Philipsland en Oud-Vossemeer vijf vaten met olie gevonden. Een medewerker van de Provincie Zeeland trof ’s ochtends twee vaten aan in de berm van de Krabbenkreekweg.

Later vond een medewerker van het waterschap nog drie vaten langs de Hollaereweg. Toen de medewerkers de vaten op wilden ruimen bleek dat deze leeg waren gelopen in de bermen. Daarop werd een speciaal bedrijf ingeschakeld. Naast dit bedrijf kwam ook de politie en de Officier van Dienst van de brandweer ter plaatse.

In totaal zijn vijf vaten van 1000 liter gevonden. Als de vaten vol gezeten hebben is 5000 liter olie in de grond terecht gekomen. Het is niet met zekerheid te zeggen of de vaten inderdaad vol zaten, maar dat is mogelijk wel het geval. De hele dag zijn medewerkers van de Calamiteitendienst van milieubedrijf Rasenberg bezig geweest om de vervuilde grond af te graven en af te voeren naar een speciaal verwerkingsbedrijf in Moerdijk.

Aan de Hollaereweg was een gedeelte van de olie op het asfalt terecht gekomen. Daarom werd op deze plaats een gedeelte van het asfalt weg gefreesd. Het is niet bekend wie de vaten gedumpt heeft. Waarschijnlijk is het gebeurd in de nacht van zondag op maandag. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):