vrijdag, 26. oktober 2007 - 10:14

Oliespoor deel van de ring Rotterdam opgeruimd

Rotterdam

Het oliespoor op de rijkswegen A15 Botlektunnel, A4 Beneluxtunnel, A20 richting Kleinpolderplein en de A13 richting Den Haag tot afrit Berkel en Rodenrijs is opgeruimd. Rijkswaterstaat heeft de stroefheid van het wegdek gemeten en die is voldoende om de weg vrij te geven voor het verkeer met een aangepaste snelheid van 70 km/uur. Dit heeft Rijkswaterstaat vrijdagochtend laten weten.

De A13 is inmiddels vrijgegeven voor het verkeer. De overige afgesloten rijstroken volgen. Uit veiligheidsoverwegingen is de maximale snelheid 70 km/uur. Rijkswaterstaat meet de hele dag de stroefheid van het asfalt. De verwachting is dat door het berijden van de weg de stroefheid toeneemt.

Asfalteren
Het opruimen van het oliespoor op de rijkswegen in de regio Rotterdam heeft de hele nacht geduurd. De natuurlijke olie was zeer lastig te verwijderen uit het asfalt. De verbinding tussen de A4 en de A20 (knooppunt Kethelplein) richting Gouda/Utrecht werd vannacht zelfs voorzien van nieuwe deklaag met asfalt om de weg weer rijklaar te krijgen voor de ochtendspits. Op de overige rijkswegen is het asfalt ontvet en gereinigd.
Provincie:
Tag(s):