zondag, 2. september 2007 - 11:24

Oliespoor op A1 leidt tot aanrijdingen

Holten

Op vrijdag 31 augustus verloor een vrachtwagen diesel op de A1 in de richting van Azelo naar Deventer. Daardoor raakten tenminste 2 automobilisten in de slip en ontstond schade aan hun voertuig. De politie hield een 49-jarige Portugese vrachtwagenchauffeur aan. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Omstreeks 00.30 uur die dag werden twee eenzijdige verkeersongevallen gemeld op de A1 in Holten. De agenten troffen tijdens het onderzoek naar de oorzaak een dieselspoor aan over een lengte van ongeveer 10 kilometer tussen de afslag N347 en de parkeerplaats Struik, in de richting Deventer.

De veroorzaker bleek een vrachtwagen, bestuurd door de 49-jarige chauffeur uit Ermesinde-Valongo (Portugal). De chauffeur had in Oldenzaal diesel getankt en bij het overpompen van de ene tank naar de andere vergeten de overhevelpomp uit te zetten, waardoor de tank overstroomde.

De 49-jarige is aangehouden wegens het in gevaar brengen van andere weggebruikers en met behulp van en tolk gehoord. Om 12.00 uur mocht hij het bureau weer verlaten nadat er een proces-verbaal was opgemaakt.

Een 30-jarige automobiliste uit Apeldoorn kwam als gevolg van het dieselspoor in de slip en verloor de macht over het stuur. Ze kwam vervolgens met haar auto tot stilstand tegen de vangrail.

Een tweede automobiliste, een 25-jarige vrouw uit Harderwijk, kwam als gevolg van diesel op het wegdek eveneens in de slip. Zij belandde met haar auto in een rechts gelegen weiland. Beide auto’s liepen behoorlijke schade op.

De rijbaan van de A1 moest over het gehele traject worden gereinigd. Daarvoor is het verkeer over de A1 urenlang omgeleid. Door diverse breedtetransporten zat het verkeer daardoor op de N332 (Holten) regelmatig vast.
Provincie:
Tag(s):