donderdag, 11. oktober 2007 - 9:50

Olifantenwissel in DierenPark Amersfoort

Amersfoort

Op maandag 15 oktober vertrekt olifantenstier Sam van DierenPark Amersfoort naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Hij maakt tijdelijk plaats voor een nieuwe stier, Alexander, die op 16 oktober aankomt. De nieuwe olifant komt naar Amersfoort om te paren met de vier olifantenkoeien. Over ongeveer vijf maanden zal Sam weer voet op Amersfoorts grondgebied zetten.

Olifantenbul Sam (15) vertrekt naar Rotterdam om ruimte te maken voor Alexander (30) uit Antwerpen. De reden voor het vertrek is dat de twee oudere olifantenkoeien Sam niet met hen laten paren. Dit komt doordat de stier vrij jong en onervaren is en geen overwicht heeft. Beide dames zijn ouder dan hij, eentje is de kuddeleidster en ze hebben hem opgevoed toen hij als éénjarig olifantje van Parijs naar Amersfoort kwam. Als Sam aanstalten maakt tot paren, nemen ze de benen of duwen hem weg.

Toch is het voor de olifantenkoeien, Chit Mimi Mimi en Khine War War, belangrijk dat ze binnenkort gedekt worden. Ook bij olifanten tikt de biologische klok. Als er te lang geen dekking plaats vindt, wordt de kans om drachtig te worden steeds kleiner. Dit hoopt het DierenPark met de komst van Alexander voor te zijn. Alexander heeft meer ervaring dan Sam en geen boodschap aan de nukken van de dames.
Provincie:
Tag(s):