donderdag, 1. november 2007 - 20:42

OM eist 6 jaar tegen Venlose drugs-transporteurs

Roermond

Tegen twee 31-jarige mannen uit Venlo is voor de rechtbank in Roermond deze week zes jaar cel geëist wegens de uitvoer van softdrugs, het vormen van een criminele organisatie en het witwassen van geld.

De beide verdachten werden op 22 oktober 2006 aangehouden in het kader van het project Hektor; bedoeld om de overlast van drugsdealers in het centrum van Venlo terug te dringen. Eén van hen was op dat moment in het bezit van een vuurwapen. De politie vond bij doorzoekingen in twee verschillende woningen 578 gram hasjiesj, 704 gram hennep en 298 hennepplanten.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond maken de beide verdachten deel uit van een criminele organisatie die verantwoordelijk is voor minimaal 22 softdrugtransporten naar onder meer Berlijn, Hamburg en Mönchen-Gladbach. Daarbij werd gebruikt maakt van dertien Duitse en Nederlandse koeriers. De winsten werden gedeeltelijk witgewassen via een uitzendbureau in Den Haag waar de beide verdachten op papier een arbeidsovereenkomst hadden.

De officier van justitie heeft tegen de beide verdachten een onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist van zes jaar. De rechtbank doet op 14 november uitspraak. Een derde verdachte moet zich in januari voor de rechter verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):