vrijdag, 15. juni 2007 - 11:38

OM eist 8 jaar cel voor hoofdverdachte gijzeling Venserpolder

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft acht jaar cel geëist voor Davis
I.. Het OM beschouwt hem als hoofdverdachte van een gijzelingsactie in het Amsterdams eetcafé Farao medio maart van dit jaar. Hierbij is een man
vastgehouden, overgoten met spiritus en in brand gestoken. Davis I. wordt
verdacht van gijzeling, poging doodslag en brandstichting.

Tegen medeverdachte Nabil M. heeft het OM 18 maanden onvoorwaardelijk geëist wegens medeplichtigheid aan poging doodslag en brandstichting. De rechter doet uitspraak op donderdag 28 juni.

Op 15 maart j.l. kreeg de politie melding van een gijzeling in een eetcafé aan de Agatha Christiesingel te Amsterdam Zuid-Oost. Onmiddellijk is een rechercheteam, onder leiding van een officier van justitie, geformeerd en is de horecazaak onder observatie genomen. In de loop van de middag kwamen berichten binnen dat een persoon in het eetcafé zwaar mishandeld werd.

Om een einde te kunnen maken aan de gijzeling is een shovel ingezet om het rolluik te forceren. Ter plekke zijn diverse arrestaties verricht en is een man aangetroffen die naar het ziekenhuis is vervoerd voor de behandeling van ernstige brandwonden. De aanleiding voor de gijzeling was een ruzie over een drugsdeal.
Provincie:
Tag(s):