vrijdag, 7. september 2007 - 9:15

OM eist vijf jaar gevangenisstraf en TBS tegen overvaller

Groningen

Het Openbaar Ministerie heeft donderdagmiddag vijf jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging geëist tijdens de rechtzaak tegen een 24-jarige man uit Groningen. Tegen zijn 19-jarige medeverdachte uit Groningen werd 4 jaar gevangenisstraf geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk.

De twee verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij het plegen van vier overvallen in de periode van 16 tot en met 31 mei 2007 in Groningen. Zowel tijdens de rechtzitting als uit het proces-verbaal is gebleken dat de 19-jarige verdachte onder invloed van de 24-jarige man heeft gestaan. De 19-jarige verklaarde hierop angst te hebben voor zijn medeverdachte en dat hij dwang heeft ondervonden van de 24-jarige.

De 24-jarige verdachte heeft kenbaar gemaakt dat hij niet wil meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek door het Pieter Baan Centrum (PBC). Toch is het OM van oordeel dat naast een gevangenisstraf van vijf jaar ook TBS met dwangverpleging op zijn plaats is.

Het OM ziet overigens een 47-jarige man uit Groningen als medeplichtige aan de overval op een café in Groningen. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij de twee andere verdachten met een auto van en naar het betreffende café heeft gebracht.
Provincie:
Tag(s):