maandag, 26. november 2007 - 22:32

OM vervolgt agent niet voor schietincident Leens

Leens

Het Openbaar Ministerie in Groningen stelt geen strafvervolging in tegen een agent die heeft geschoten op een bewoner van de Prinses Beatrixstraat in Leens, op zondag 05 augustus 2007.

Direct na het schietincident is de Rijksrecherche een onderzoek begonnen. Uit dit onderzoek is gebleken dat de agent zich niet heeft kunnen onttrekken aan de aanval van de 33-jarige man. Daarvoor was de afstand tussen de agent en de man te klein. Bovendien was de man tegenover meerdere personen dreigend en was zijn gedrag erg moeilijk in te schatten gezien zijn gemoedstoestand. De agent kan zich, gezien die feiten, beroepen op noodweer.

Uit het onderzoek blijkt dat de neergeschoten man zich zodanig heeft gedragen dat er voor de betreffende buurman en de beide agenten een levensbedreigende situatie is ontstaan. De keuze van de manier van verdedigen, namelijk door het gebruik van een vuurwapen, was daarom noodzakelijk. Op basis daarvan is het Openbaar Ministerie van oordeel dat de betrokken politieagent heeft geschoten ter noodzakelijke verdediging van hemzelf en zijn collega. Het Openbaar Ministerie in Groningen heeft dan ook besloten om de agent niet te vervolgen.

Man doodgeschoten door agent
Provincie:
Tag(s):