donderdag, 2. augustus 2007 - 9:40

OM vervolgt hoofdagente na dodelijke aanrijding

Almelo

Het Openbaar Ministerie gaat een 36-jarige hoofdagente, die op vrijdag 20 april betrokken raakte bij het ongeval op de A1, vervolgen. Bij dit ongeval raakte een 35-jarige ambulancebroeder ernstig gewond. Een dag later is hij in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Het ongeluk gebeurde 20 april rond 18.35 uur op de A1 tussen de afslag Hengelo-Borne en de afslag Hengelo-Noord. De politieauto was onderweg om assistentie te verlenen bij een onwelwording langs de A1. Daar had de bestuurder van een personenauto zijn auto op de vluchtstrook geparkeerd, omdat een passagier onwel was geworden.

Terwijl de ambulanceverpleegkundigen ter plaatse eerste hulp verleenden, arriveerde de politieauto. Deze raakte bij het aanrijden naar de plaats van het ongeval een vrachtauto en botste vervolgens tegen de geparkeerde personenauto waarin de ambulancemedewerker op dat moment de onwel geworden vrouw behandelde.

Naar de toedracht van het ongeval is door de Rijksrecherche onderzoek gedaan. Op basis van de uitkomst van het onderzoek heeft het Openbaar Ministerie besloten om de agente die de politieauto bestuurde te vervolgen.
Provincie:
Tag(s):