woensdag, 8. augustus 2007 - 23:02

Omgeslagen boten houden reddingsbrigade Naarden bezig

Naarden

Op woensdagavond 8 augustus hebben de reddingsbrigade Naarden en het KNRM-station Huizen hun handen vol gehad aan de berging van een omgeslagen zeilbootje in de aanloop haven van Muiden. Tijdens de berging kwam een tweede melding binnen via het Kustwachtcentrum van een omgeslagen catamaran bij Pampushaven op het Markermeer.

Vroeg op de avond werden de reddingsboten uit Naarden en Huizen gealarmeerd vanwege een omgeslagen zeilbootje met twee opvarenden. De 5 meter lange houten zeilboot was omgeslagen in de aanloop haven van Muiden. De reddingsboot Ronduit uit Naarden en de Gooier uit Huizen zijn uitgevaren. De opvarenden mankeerden niets. De berging van het scheepje begon terwijl de reddingsboot Johanna Smidt uit Naarden de twee reddingsboten kwam assisteren.

Om kwart voor zeven kwam er via het Kustwachtcentrum een melding binnen van een omgeslagen catamaran met twee opvarenden bij de PH-boei bij Pampushaven. De reddingsboot Johanna Smidt is richting Pampushaven gevaren en de catamaran werd aangetroffen. De opvarenden maakten het goed maar zij konden niet meer op eigen kracht verder varen omdat de mast gebroken was.

De reddingsboot heeft de catamaran naar het Muiderzand in Almere gesleept. Op de terug weg naar het station heeft de reddingsboot Ronduit nog een vast gelopen motorbootje met twee opvarenden voor Muiderberg geholpen.
Provincie:
Tag(s):