dinsdag, 31. juli 2007 - 17:39

Omloop 8 van Kostvlies spectaculairder dan ooit!

Assen

Op de 2e dag van de Internationale Jeugdtour Assen werd de Omloop 8 van Kostvlies verreden. Vorig jaar nog in de regen, werd er dit jaar op afwisselende ondergrond zoals asfalt, kasseien en klinkers harder gekoerst dan ooit tevoren!

In Categorie II spande het enorm om de overwinning en kwam Jens Dekker als 1e over de streep met, op een paar seconden achterstand, Giovanni Burton en Mariska Heijting als 3e. Voor het eerst hebben álle renners uit Categorie II de gehele wedstrijd uitgefietst!

Jan-Willem Welter won, zoals voorgaande keren, in Categorie VI, gevolgd door, de man die gisteren lek reed, Erik Kramer. De Brit Jonathan Debbin werd 3e. De, bijna onverslaanbare, Duitser Florian Schreuder pakte in Categorie VII de zege.

Tijdens de koers van de Nieuwelingen heerste lange tijd een kopgroep maar werd op het laatste moment teruggepakt door het peloton en behaalde Elmar Rijnders deze week zijn 1e overwinning in de Jeugdtour. Barry Markus finishte als 2e en Gerard Hunter behaalde een welverdiende 3e plaats.

Bij de Junioren werd er ook hevig gestreden; Pieter Jan Polling wist zich in de laatste bocht, vanaf de 15e plek, naar de overwinning te fietsen en won hiermee ruim van zijn achtervolgers Ralph Gelens (2e) en Bart Rijpma (3e).

De splitsing, die de organisatie van de Internationale Jeugdtour Assen dit jaar heeft gemaakt, in de Categorieën Nieuwelingen Meisjes en Junioren Dames leidde eveneens tot een spannende race! Deze splitsing wordt zowel in als buiten de koers nu al als zeer positief ervaren.
Provincie:
Tag(s):