donderdag, 20. september 2007 - 9:44

Ommen investeert in verkeers-veiligheid

Ommen

Het college van de gemeente Ommen stelt het komende jaar ruim €17.500 beschikbaar voor verschillende verkeersveiligheidsprojecten. VVN afdeling Ommen organiseert in 2008 diverse projecten om het verkeersgedrag van jong en oud op een positieve manier te beinvloeden. Dit heeft de gemeente bekend gemaakt.

Voor de jongste verkeersdeelnemers staat het project 'Streetwise' op het programma. Hierdoor moeten kinderen van groep 3 tot en met 8 leren om beter om te gaan met het verkeer. Ook de projecten voor verkeersouders en het 'Verkeersexamen voor basisscholen' staan weer op het programma.

Speciaal voor de brugklassers is er een 'Verkeersmarkt' en voor de overige middelbare scholieren staat de 'Bromfietscursus', het 'VEVO-project' en het '49cc-project' op het programma. Met het VEVO-project wil de VVN op een structurele manier aandacht vragen voor verkeersveiligheid. Het 49cc-project bestaat uit een voorlichtingsmiddag en handhavingsacties van de politie.

Ook voor de jonge automobilisten heeft de VVN een curus opgezet. Tot slot is er de 'Broemcurus'. Hiermee richt de VVN zich op de bestuurders die de leeftijd van 55 jaar bereikt hebben.

Alle projecten hebben tot doel het verminderen van het aantal ongevallen en het vergroten van de verkeersveiligheid. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een bedrag van ruim €17.500 beschikbaar. Een groot deel hiervan kan zij terugkrijgen van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel.
Provincie:
Tag(s):