woensdag, 28. november 2007 - 13:37

Ommen krijgt internetzuil in gemeenthuis

Ommen

In het gemeentehuis van Ommen komt binnenkort een internetzuil. Bezoekers kunnen ondermeer informatie zoeken over de producten en diensten die de gemeente aanbiedt. Het is ook mogelijk om formulieren digitaal in te vullen, uit te printen en in te leveren bij de desbetreffende balie.

Ommen is de eerste locatie in Nederland waar dit type internetzuil komt. Onlangs heeft het Europees Parlement in Brussel deze zuilen in gebruik genomen.

Burgemeester Kok: 'Met de plaatsing van de internetzuil optimaliseert de gemeente opnieuw haar dienstverlening. Mensen die thuis geen internet hebben, kunnen nu ook profiteren van de mogelijkheden die onze gemeentelijke website biedt. Maar het is ook een uitkomst voor mensen die tijdens hun bezoek aan het gemeentehuis nog informatie willen of een formulier nodig hebben.'

Ommen is de eerste locatie in Nederland waar dit type zuil wordt geplaatst. De zuil is door de gebruiker zelf in hoogte af te stellen en daardoor ook geschikt voor rolstoelgebruikers. De zuil komt in de centrale hal en is alleen tijdens openingstijden beschikbaar. Het TV-scherm dat nu in de hal hangt, wordt verplaatst naar de wachtruimte bij de cluster Burgerzaken.
Provincie:
Tag(s):