dinsdag, 31. juli 2007 - 11:34

Omstreden dominee Visser met pensioen

Rotterdam

Vandaag, 31 juli 2007, is het de laatste werkdag voor de bekende Rotterdamse dominee Hans Visser. Na 27 jaar stopt hij er mee om te gaan genieten van zijn emeritaat. De omstreden dominee bood jarenlang onderdak in zijn Pauluskerk aan drugsverslaafden en daklozen.

In de jaren tachtig kreeg Visser vooral landelijke bekendheid door zijn omstreden project Perron Nul. Na de opening destijds liep het al vrij snel storm naast het station. Uit alle hoeken van Europa kwamen verslaafden naar Rotterdam. In 1992 veegden mariniers het plein met de harde hand 'schoon'. Uiteindelijk werd het project stop gezet in 1994 door Bram Peper om zo de overlast terug te dringen.

Woensdag zal de dominee de sleutel van de Pauluskerk overdragen aan de projectontwikkelaar die een bioscoop op de plek van de oude kerk zal laten herrijzen. Vanochtend kreeg Visser op zijn laatste werkdag een brief van burgemeester Opstelten. In deze persoonlijke brief bedankt de burgemeester Visser vanaf zijn vakantieadres voor de bewezen diensten. Visser zal nog maar één dag in de week actief blijven voor hulpbehoevenden. Vanavond zal het afscheidsfeest gevierd worden met een flinke borrel, aldus dominee Hans Visser.
Provincie:
Tag(s):