zaterdag, 29. september 2007 - 20:42

Omvangrijke dumping illegaal afval

Overschild

Enige tijd geleden kwam een anonieme tip binnen bij de provincie Groningen over de dumping van grote hoeveelheden afval, puin en gevaarlijk afval op een bedrijfsterrein in Overschild. Als gevolg hiervan zijn de politie, het functioneel parket en de provincie een onderzoek gestart. Dit heeft geleid tot uitvoerig bodemonderzoek dat donderdag en vrijdag heeft plaatsgevonden.

Bij dit bodemonderzoek zijn zeer grote hoeveelheden puin, afval en gevaarlijk afval aan het licht gekomen. Het gaat voornamelijk om oud-ijzer, accus, kunststoffen en bouwmateriaal. Vrijdag werd tijdens graafwerkzaamheden enkele vaten met vermoedelijk olie aangetroffen. Door een onafhankelijk onderzoeksbureau zijn monsters genomen om de verontreining te kunnen vaststellen.

De betrokken partijen zetten het onderzoek voort. Het Functioneel Parket en Regiopolitie Groningen doen nader onderzoek naar wie verantwoordelijk is voor de dumping van het afval. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten worden door de provincie Groningen en de gemeente Slochteren bepaald hoe met de verontreiniging wordt omgegaan. De uitslagen van de diverse analayses laat nog enkele weken op zich wachten.
Provincie:
Tag(s):