dinsdag, 28. augustus 2007 - 14:26

Omwonenden klagen over housefeest

Hoogezand - Sappemeer

Het housefeest (zowel in de buitenlucht als onderdak) dat zaterdag 25 augustus van 13.00 tot 22.00 uur plaatsvond bij paviljoen De Rietzoom in Kropswolde heeft geleid tot enkele tientallen telefonische reacties bij de gemeente en de politie.

De Rietzoom was in het bezit van de vereiste vergunning voor een dergelijke evenement, afgegeven door de gemeente en aangekondigd in de Regiokrant van 1 augustus. De maximale geluidssterkte volgens de vergunning is ’s middags niet overschreden. Geluidsmetingen, uitgevoerd door de gemeente, tonen dat aan. Eveneens heeft de eigenaar van het paviljoen zich aan de tijdstippen gehouden die in de vergunning waren vastgelegd. Na 19.00 uur diende het geluidsniveau lager te zijn dan in de middag. Stipt om 22.00 uur was het feest afgelopen.

De meldingen waren hoofdzakelijk afkomstig uit Meerwijk en Woldwijck. In het verleden bleek dat wind in de omgekeerde richting als afgelopen zaterdag maakte dat name inwoners van de gemeente Tynaarlo zich bij de politie en gemeente meldden over het geluid van zo’n buiten-evenement.
Provincie:
Tag(s):