vrijdag, 24. augustus 2007 - 8:42

Onderdoorgang tussen centrum en Oostergast

Zuidhorn

In opdracht van ProRail realiseert een aannemer een onderdoorgang in het Wilhelminapark. De onderdoorgang vormt straks een unieke verbinding tussen het oude centrum van Zuidhorn en de nieuwe woonwijk Oostergast.

De werkzaamheden starten in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 augustus, 00.00 uur. Er wordt onafgebroken doorgewerkt tot maandag 3 september 05.00 uur. In verband met deze werkzaamheden rijden er in dit weekend bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Zuidhorn.

Vrijdag 31 augustus verwijdert de aannemer de oude rails en graaft hij de bovenste laag van het ballastgrind af. Daarna worden 32 palen de grond in geheid. Om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken wordt alleen vrijdag overdag geheid. Vervolgens plaatst de aannemer de landhoofden op de palen. Het nieuwe spoordek wordt in de nacht van 1 op 2 september langzaam op zijn plaats geschoven. Vanaf maandag rijdt de trein dus over het nieuwe spoordek.

In de periode daarna wordt de grond onder het nieuwe spoordek en tussen de heipalen afgegraven en afgevoerd. De afwerking van de spoorwegonderdoorgang duurt nog enkele maanden. Naar verwachting is de spoorwegonderdoorgang in december van dit jaar helemaal klaar.
Provincie:
Tag(s):