donderdag, 26. april 2007 - 7:53

Onderhoud aan spoor van 5 mei tot en met 7 mei

Alkmaar

ProRail voert van zaterdag 5 mei 01.00 uur tot en met maandag 7 mei 05.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan het spoor in het baanvak Alkmaar-Heerhugowaard. Dit betekent dat de spoorwegovergang ter hoogte van de Zeswielen (naast station Alkmaar-Noord) voor alle verkeer gesloten is.

Het treinverkeer tussen Alkmaar en Heerhugowaard wordt stilgelegd; NS zet bussen in. Buslijn 22 wordt omgeleid; reizigers moeten rekening houden met vertraging.

In het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 mei kan het verkeer hinder ondervinden van werkzaamheden aan het spoor. ProRail gaat het spoor en de dwarsliggers vernieuwen tussen station Alkmaar en station Alkmaar-Noord. Ook aan de spoorbruggen over het Noordhollands Kanaal en het kanaal Kolhorn-Omval vinden werkzaamheden plaats. De bruggen zijn gestremd voor het scheepvaartverkeer.

De spoorwegovergang ter hoogte van de Zeswielen is gedurende de werkzaamheden permanent afgesloten voor alle verkeer. Dit wordt met borden en hekwerk aangegeven. De spoorwegovergangen over de Helderseweg en de Noorderkade blijven normaal in gebruik. Wel is het mogelijk dat de spoorbomen op bepaalde tijden langer gesloten blijven dan gebruikelijk bij het passeren van een trein.

Er komen dan lange werktreinen langs die stapvoets rijden. De wachttijden kunnen bij het passeren van een werktrein oplopen tot circa 10 minuten. Overdag zal dit zo’n twee keer voorkomen; de meeste werktreinen passeren ’s nachts en ’s morgens vroeg.

Tussen Alkmaar en Heerhugowaard is geen treinverkeer mogelijk. De NS zet bussen in. Voor vragen over de dienstregeling kan men bellen met 0900-9292 (€0,70 per minuut), of kijk op www.ns.nl of op teletekstpagina’s 751 en 754.

Buslijn 22 wordt omgeleid en rijdt een aangepaste route. Hierdoor onstaat enige vertraging. Ook de lijnen 11, 20 en 25 rijden met vertraging. Voor meer informatie over de dienstregelingen kan men terecht op www.connexxion.nl .

Voor vragen of opmerkingen over de werkzaamheden aan het spoor is ProRail tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 030 – 235 62 66, of via e-mail publiekscontacten@prorail.nl .
Provincie:
Tag(s):