woensdag, 17. oktober 2007 - 12:48

Onderhoud Fast Ferry duurt langer

Vlissingen/Breskens

De onderhoudswerkzaamheden aan de Prins Willem Alexander duren langer dan verwacht. Vanwege een motorstoring zal er waarschijnlijk gedurende de komende acht weken nog om het uur worden gevaren tussen Vlissingen en Breskens.

Als deze dienstboot vol is, wordt er voor de achtergebleven reizigers voor alternatief vervoer gezorgd.

De onderhoudswerkzaamheden zouden aanvankelijk tot aan het begin van de herfstvakantie duren. Maar tijdens de noodzakelijke inspectie van beide elektrische voortstuwingsmotoren is een ernstig defect geconstateerd. De lange reparatietijd komt doordat de oorzaak van de schade achterhaald moet worden en er voor de speciaal gebouwde motoren geen standaardonderdelen voorradig zijn.

Houders van maand- of jaarabonnementen van Veolia Transport en houders van een OV-jaarkaart hebben tijdens de uurdienst de mogelijkheid om te reserveren op de afvaarten in de middagspits te Vlissingen. Dit is om op vaste tijdstippen reizende forenzen tegemoet te komen.

Het wegvallen van de tweede boot zal met name in de middagspits ertoe kunnen leiden dat niet alle reizigers met de eerstvolgende afvaart mee kunnen. Daarom staat er voor de achtergebleven reizigers naast de terminal direct een bus klaar. Deze vertrekt bij het uitvaren van de boot om de vertraging zoveel mogelijk te beperken. Reizigers die onderweg (op de route) willen uitstappen, kunnen dit bij de chauffeur aangeven. Reizigers worden als eindbestemming naar de veerhaven in Breskens gebracht.

Afhankelijk van het aantal achterblijvende reizigers zal Veolia Transport besluiten tot de inzet van een bus of taxi. De bussen kunnen in beperkte mate fietsen vervoeren.

De vertrektijden van de boot blijven ongewijzigd. De boot vanuit Vlissingen vertrekt om 10 minuten voor het hele uur. Vanuit Breskens is het vertek van de boot om 10 minuten voor het halve uur.
Provincie:
Tag(s):