dinsdag, 19. juni 2007 - 17:15

Onderhoudsbedrijven vestigen zich op Maastricht Aachen Airport

Maastricht

Op Maastricht Aachen Airport zal een Maintenance Boulevard worden gevestigd. Maintenance Boulevard is een Nederlands initiatief voor vliegtuigonderhoud waarbij vliegtuigonderhoudsbedrijven zich op één locatie gaan vestigen om zo hun marktpositie te versterken. In december 2006 werd Maastricht Aachen Airport in een haalbaarheidsstudie van initiator Netherlands Aerospace Group al aangewezen als meest geschikte luchthaven voor de ontwikkeling van het project. De betrokken partijen ondertekenden hiervoor vandaag een intentieverklaring in Parijs.

De intentieverklaring is ondertekend door Stella Aviation Technics, SAMCO Aircraft Maintenance, vliegtuigschilderbedrijf QAPS, Aircraft Interior Services en Aircraft End of Life Solutions. Bij de verdere ontwikkeling van de plannen zal de luchthaven nauw samenwerken met de Netherlands Aerospace Group (NAG), luchthaveneigenaar Omniport, de Provincie Limburg, de Limburgse Industriebank LIOF en de deelnemende bedrijven.

Luchthavendirecteur Jan Tindemans verklaarde gelukkig te zijn met de handtekening van de eerste vijf bedrijven. 'Maintenance Repair & Overhaul (MRO) is een belangrijke sector die op Maastricht Aachen Airport naast de passagiers en vrachtactiviteiten verder ontwikkeld zal worden. Nu er inmiddels vijf bedrijven hebben getekend verwachten wij dat andere MRO bedrijven deze stap nu ook snel zullen zetten. Op ons nieuwe Businesspark is hiervoor nog voldoende ruimte beschikbaar.'

De Maintenance Boulevard zal worden gehuisvest aan een nieuw te bouwen platform aan de oostzijde van de start en landingsbaan. In de loop van 2008 zal met de constructie van platform en huisvesting voor de bedrijven worden begonnen. Naar verwachting zullen er circa 500 extra directe banen zijn gecreëerd als het project voltooid is.
Provincie:
Tag(s):