maandag, 3. september 2007 - 21:14

Ondernemend studeren in Almere

Almere

"Ondernemend studeren in Almere" is het centrale thema van de plechtigheid ter gelegenheid van de opening van het studiejaar Hoger Onderwijs Almere.
De opening van het studiejaar 2007-2008 zal op 5 september a.s. plaatsvinden. Dit meldt de gemeente Almere op haar site. Het Hoger Onderwijs in Almere onderscheidt zich in ondernemerschap en de introduktie van nieuwe methodieken van leren.

In Almere werken het Hoger Onderwijs en het bedrijfsleven bijvoorbeeld samen onder de noemer ComakershipR. De wisselwerking tussen onderwijs en praktijk stelt de studenten in staat "al werkende te leren". Zij doen dit door tijdens hun studie opdrachten voor het bedrijfsleven uit te voeren. Een ander resultaat van de samenwerking is de praktijkgerichte opleiding voor docenten (Pabo). Daarnaast begint in het studiejaar 2007-2008 de nieuwe opleiding "Ondernemen, Innovatie en Techniek".

Nieuwe Opleidingen

Ook de nieuwe opgerichte Dutch Health School Almere (DHSA) biedt in het aankomend schooljaar nieuwe opleidingen. DHSA verzorgt opleidingen op het gebied van gezondheid en gezondheidszorg, gezondheidsbevordering en preventie. In september 2007 start zij met twee leergangen praktijkgericht leidinggeven en extramurale verpleegkunde.

De opening van het studiejaar Hoger Onderwijs Almere is een gezamenlijk
initiatief van het College van Burgemeester en Wethouders van Almere en het College van Bestuur van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):