maandag, 3. december 2007 - 12:02

Ondernemer internetseks gepakt voor uitkeringsfraude

Groningen

Een internetseksondernemer is door de sociale recherche van de gemeente Groningen betrapt op uitkeringsfraude. De man had sinds 2005 een succesvol internetbedrijf én een uitkering. Hij heeft de gemeente voor 20.000 euro benadeeld en moet binnenkort voor de rechter komen.

De man exploiteerde webcams. Tegen betaling konden klanten webcambeelden bekijken van mensen die seksuele handelingen verrichtten. De internetondernemer had ook verschillende sites in beheer waar tegen betaling seksfilms vanaf te halen waren. De bruto-omzet sinds 2005 van de gehele onderneming bedroeg 125.000 euro.

In die tijd had hij ook een uitkering van de dienst Sociale Zaken en Werk (SOZAWE). De sociale recherche ontdekte de fraude na een tip. De man moet het gefraudeerde bedrag aan de gemeente terugbetalen. “Groningen is een sociale stad waar onrechtmatigheid stevig wordt aangepakt�, zegt voorlichter Nicolette Pinkster van SOZWAWE. “Fraude is slecht voor het imago van uitkeringsgerechtigden en het is misbruik van gemeenschapsgeld. Dat geld is bedoeld voor mensen die het echt nodig hebben.�
Provincie:
Tag(s):