donderdag, 20. september 2007 - 9:29

Ondernemers willen snelle uitbreiding A4

Den Haag

De Belangen Organisatie Voor Vervoerders EVO heeft een onderzoek gedaan onder ondernemers die gevestigd zijn in de buurt van de A4 en gevraagd wat zij vinden van de aanleg van de A4 Delft - Schiedam. Van de ondervraagden is 94% voorstander.

De ondernemers hebben een duidelijke boodschap: de tijd van praten en onderzoek is voorbij. De verlenging van de A4 moet zo snel mogelijk van start gaan, zo pleiten de ondervraagden.

De belangrijkste argumenten die voorstanders noemen, zijn tijdwinst en minder economische schade als gevolg van files. Uit de Economische Wegwijzer van EVO en TLN blijkt dat de economische schade op het stuk tussen Den Haag en Rotterdam in vier jaar tijd explosief is gestegen met 68%. Het merendeel van de ondervraagden (72%) wil gebruik maken van de nieuwe weg. De nieuwe A4 gaat zowel voor regionaal (75%) als doorgaand (77%) vrachtverkeer veelvuldig gebruikt worden. Opvallend is dat 42% van de tegenstanders erkent dat een oplossing voor de problemen tussen Den Haag en Rotterdam hoe dan ook hard nodig is.

Maar liefst 70% van de ondernemers vindt verbreding van de A13 als alternatief voor verlenging van de A4 niet een serieuze oplossing. Tijdens de uitbreiding verwachten zij langdurige vertragingen, het is een dure oplossing en biedt geen alternatieve route in geval van stremming van de A13.

De ondervraagde bedrijven hebben gemiddeld 46.000 medewerkers in dienst, zijn werkzaam in alle branches en maken deel uit van zowel kleine, middelgrote en grote bedrijven. Aan de enquête hebben 342 ondernemers meegewerkt.

Met de aanleg van de A4 Delft - Schiedam moet de fileproblematiek op de A13 en de A20 voor een belangrijk deel worden opgelost en de bereikbaarheid van Rotterdam en Den Haag aanzienlijk verbeteren. De nadelen voor de leefomgeving worden op een maatschappelijk verantwoorde manier gecompenseerd, bijvoorbeeld door de aanleg van natuurparken.
Provincie:
Tag(s):