donderdag, 6. september 2007 - 11:46

Onderzoek anonieme brief zaak Vaatstra afgesloten

Kollum

Het onderzoek dat de politie Fryslân in opdracht van het Openbaar Ministerie Leeuwarden heeft ingesteld naar de beweringen in de anonieme brief die de familie Vaatstra eind 2006 ontving, is afgesloten.

Uit het onderzoek is gebleken dat er geen bevestiging is gevonden voor de juistheid van de bewering dat de Vreemdelingendienst, op 3 mei 1999, twee dagen na de moord op Marianne Vaatstra, in het geheim een asielzoeker zou hebben overgeplaatst van het AZC Kollum naar het AZC Musselkanaal, van waaruit de asielzoeker - ook in het geheim -vervolgens zou zijn uitgezet. In juni 1999 werd de man weer overgeplaatst vanuit Musselkanaal naar een ander AZC in Nederland (en dus niet uitgezet).

Er is tevens onderzoek gedaan naar de identitieit van de briefschrijver. Deze kon niet worden vastgesteld. Het OM Leeuwarden was niet eerder op de hoogte van het bestaan van de anonieme brief dan op 10 juni 2007, de dag dat een ochtend krant erover publiceerde. Op 11 juni maakte het OM bekend een onderzoek te zullen instellen naar de inhoud en de herkomst van de brief.
Provincie:
Tag(s):