vrijdag, 10. augustus 2007 - 19:54

Onderzoek auto-inbraken afgerond

Beesd

In de nacht van zondag op maandag werd een man betrapt die bij een auto inbrak die op de parkeerplaats van een camping aan de A. Kraalweg in Beesd stond. De verdachte mishandelde de getuige met een stroomstootwapen en ging er vervolgens per auto vandoor.

Maandagmorgen werd de auto waarmee de verdachte gevlucht was, aangetroffen in een weiland bij een woning aan de Dr. A. Kuyperweg. Vermoedelijk raakte de verdachte van de weg bij een scherpe bocht naar links. Daarbij beschadigde hij een hekwerk.

Toen de politie bij de auto kwam, waren twee mannen bezig om de auto uit het weiland te slepen. Daarop werden zij beiden aangehouden voor diefstal met geweld. Een van hen, een 31-jarige man uit Utrecht, werd na verhoor heengezonden. De andere verdachte, een 34-jarige man uit Utrecht, werd in verzekering gesteld.

In de afgelopen dagen heeft de politie getuigen gehoord, sporenonderzoek gedaan en aangiften opgenomen. Bij twee auto’s bleef het bij een poging tot inbraak, bij één auto werd daadwerkelijk ingebroken en veel schade aan het interieur van de auto aangericht. Het onderzoek leidde ertoe dat de verdachte donderdagmiddag is voorgeleid bij de Rechter Commissaris. Hij is vervolgens in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):