woensdag, 12. december 2007 - 22:37

Onderzoek dood moeder en dochter stopgezet

Enschede

Het team van de politie Twente, dat bezig is geweest met het onderzoeken van de doodsoorzaak van een moeder en dochter, heeft het onderzoek stopgezet. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Uit het onderzoek is gebleken dat er zich in de woning een ernstig incident heeft voorgedaan waarbij de dochter door geweld om het leven is gekomen waarna de moeder zichzelf van het leven heeft beroofd.

Op grond van de informatie die nu bekend is bij politie en justitie, zijn het Team Grootschalige Opsporing van de politie Twente en het Openbaar Ministerie Almelo tot de conclusie gekomen dat er is gebleken dat er bij het tragische incident op woensdag 17 oktober geen derden betrokken zijn geweest.

Uit de binnengekomen uitslagen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), gecombineerd met het tactische onderzoek door het onderzoeksteam, is gebleken dat zich in de woning aan de Saasveldbrink in Enschede een ernstig incident van moeder richting dochter heeft voorgedaan.

De 16-jarige dochter heeft ernstig letsel aan haar hoofd opgelopen, waarna zij aan de gevolgen van dit letsel is overleden. De 37-jarige moeder heeft daarna zelfmoord gepleegd.

Politie en het Openbaar Ministerie zijn ook bekend met de vele geruchten die er met name in de buurt de ronde deden. Deze zijn onderzocht en daarvan is inmiddels gebleken dat ze niet op waarheid berusten.
Provincie:
Tag(s):